Jelenlegi hely

Személyiségtípusok a családban, a nevelésben - Kádár Annamária előadása (nyerj belépőt!)

Együttműködés a párkapcsolatban, a családban és a munkahelyen? Mind a három esetben közös a nevező: ha megismerjük saját habitusunkat, a másik számára kialakított preferenciákat vagy épp hárító mechanizmusokat, és ezeket tiszteletben tartva megtaláljuk a közös hangot.

Ehhez ismerni kell a másik személyiségét, együttműködés, azaz kooperáció csak abban az esetben valósulhat meg, ha jelen van az elfogadás, kreativitás, csapatmunka, asszertív kommunikáció. Ez nem csak a jól működő család, hatékony munka, karrier, de az élet alapreceptje is.

A jövő iskolájában és a mai munkaerőpiacon a legnagyobb érték a csapatmunkára való képesség, ami akkor jön létre, ha megismerjük a puzzle részleteit – életünkben meghatározó személyiségeket – és jól tudjuk illeszteni Őket magunkhoz és egymáshoz..

NYERJ BELÉPŐT A BUDAPESTIMAMIVAL!
KLIKK IDE A JÁTÉKHOZ!

Nézzünk a színfalak mögé!

Szerepek és jellemek az életben, melyek választ adhatnak ilyen és ehhez hasonló kérdésekre.

Személyiségtípusoknak kell együttműködni, rendszert alkotni nap, mint nap és ez egy komoly feladat, csakúgy, mint a munkahelyen. Csak a családban nincs munkaidő. Itt kellene, hogy kipihenjük, feltöltsük magunkat. De mi van akkor, ha mindegyikünk másként pihen? Van, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, baráti, rokoni találkozókra, de van, aki abszolút passzívra, meghitt teázásra egy kandalló mellett?

Extrovertált és introvertált személyiségek, személyiségjegyek keverednek bennünk. Például az Édesanya állandóan vendégséget szervez, fellépést a gyerekének, amit szinte másodpercenként dokumentáltan posztol is a közösségi médiában, míg az Édesapa kirándulni szeret, sportolni, annak sajátos hangulatában, meginni egy sört a barátokkal és kicsit sem kíván mosolyogni a fotókon. És ebben a példában még meg sem említettük a gyerek személyiségét, aki jó esetben tud alkalmazkodni a különféle halkabban vagy épp hangosabban megfogalmazott igényekhez vagy felőrlődik ebben.

A négy alaptípus – kolerikus, szangvinikus, melankolikus, flegmatikus – jegyek keverednek

Van, aki rendszerező, tematizáló, aki óriás családi naptárt készít minden apró mozzanat megörökítésére. 

Van, aki egyik percben még harsányan nevet egy családi vagy baráti sztorin, a másik percben talán ugyanezen történet más aspektusa okán elpityeredik és igen hullámzó érzelmi szinten van jelen.

Van olyan, aki saját foteljában ülve, kicsit visszahúzódóan olvasgat, mélázik egy feladvány vagy probléma felett és van olyan, aki a esélytelenek nyugalmával flegmán meghúzza a vállát és csak akkor tesz odébb egy csomagot vagy dobozt, ha már se ráülni nem tud, se megkerülni….

Ezek mind mi vagyunk, keverten, de egy-egy erős dominanciával. Ha megismerjük és felismerjük egymás tulajdonságait, igényeit, jellemzőit, akkor könnyebben működhetünk együtt és jól.

Amiről az előadáson szó lesz:

  • Személyiségtípusok és jellemzőik
  • Hogyan működhetünk jól csapatként?
  • Hogyan tartsam tiszteletben a másik igényeit, úgy, hogy a sajátom ne sérüljön?
  • Miért fontos a belső motiváció megismerése, életben tartása?
  • Miért fontos az „énidő” és mit tud adni a minőségi családi idő?
  • A dánok miért “hygge”znek, ami meghitt elvonulást, tulajdonképpeni közös semmitevést jelent?
  • Az életmesék, a családi karakterek miként lehetnek jelen és befolyásolhatják mindennapjainkat?

A személyiségtípusok felismeréséhez az információkon kívül tisztelet és szeretet kell, no és egy olyan humoros, ízes beszédű, szakmailag is profi előadó, mint Kádár Annamária, aki nem csak a mesepszichológia nagy kutatója, de egyetemi tanár és pszichológus is. Az emberi lélek jó ismerője, a családi történetek, életmesék gyűjtője, kutatója, számos nagy sikerű könyv írója.

Helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont és Étterem, 1114 Budapest, Villányi út 11.
Időpont: 2019. február 12., 18:00-19:30
Belépő: 3 330 Ft

Jegyvásárlás: ITT

További információ

Forrás: Felelős Szülők Iskolája

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére