Jelenlegi hely

Fesztiválozz gyerekkel! - 10 családi fesztivál

Idén is lesz fesztiválszezon, bár néhány esemény elmarad, a többit pedig későbbre, főleg augusztusra halasztották. Olyan rendezvényeket mutatunk, ahol a kicsik és nagyok is jól érzik magukat. Széles a paletta az összművészetitől a zenei-, történelmi-, mese-, és várfesztiválig. Fülektől Balatonszárszóig, Tatától Székesfehérvárig sok izgalmas program vár!

Székesfehérvári Királyi Napok

augusztus 13-23.

A Szent István ünnepe köré szervezett tizenkét napos rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely igazi kulturális csemegékkel várja a városba látogatókat. Középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fényjátékok, fölénk magasodó óriásbábok, könnyű- és katonazenei koncertek, a nemzetközi néptáncfesztivál színes forgataga – páratlan eseménysorozat minden korosztálynak.

A Koronázási Ünnepi Játékok időutazásra hív kicsit és nagyot: a fehérvári belvárosban pezsgő vásári hangulat fogadja a látogatót, az utcákon gólyalábasok, zenészek, énekmondók, királylányok és királyfiak, lovagok jönnek-mennek, a hagyományőrző bajvívók izgalmas csatákat vívnak, íjászok lőnek célba, lovasok kápráztatnak el mindenkit ügyességükkel.

A belvárosi házak falán történelmi képregény formájában elevenedik meg IV. László élete, a Fő utcán napjában többször is megjelennek az óriásbábok. A gyerekeket kézműves foglalkozások, királyi játékok, bábműsorok és koncertek várják, a felnőtteknek jósok és boszik mondanak jövendőt.

További infó

VárLak Fesztivál - Fülek

augusztus 28-30.

A Füleki várudvar 2020. augusztus 28-án ismét megnyitjai kapuit és a VárLak Fesztivál keretein belül egy háromnapos programsorozattal kedveskednek. Idén is elhozzák Magyarország legnevesebb zenekarait, előadóit, a VárLak Családi pikniken pedig a legkisebbeknek kínálnak majd jobbnál jobb programokat.

További infó

Ördögkatlan Fesztivál

július 28.- augusztus 1. - Nagyharsány, Kisharsány, Mokos, Villánykövesd, Beremend, Vylyan

A szép fekvésű Villányi-hegység közepén csendes nyugalmas falvakban öt napon át idén is forr majd a Katlan. Lesznek igényes színházi és táncelőadások, koncertek minden műfajból a könnyűzenétől a jazzen, világzenén, népzenén át a komolyzenéig, családi és irodalmi programok, filmvetítések, civil kezdeményezések bemutatása, kiállítások és kézműves vásárok.

További infó

Fishing on Orfű

augusztus 26-29. - Orfű

A 13. Fishing on Orfű újra 4 napos lesz, családbarát fesztivál, emberközeli hangulat, színes programkínálat. A rendezvény továbbra is a hazai zenei élet legnépszerűbb előadóit vonultatja fel néhány kisebb külföldi zenekarral kiegészítve. A fesztivál alternatív zenekarok tömkelegét hozza el a közönségnek.

További infó

Víz, Zene, Virág Fesztivál

augusztus  28-30. - Tata

A Víz, Zene, Virág Fesztivál Magyarország legnagyobb családi fesztiválját Tatán, a festői szépségű Öreg-tó partján rendezik. A család minden tagja egész nap kulturált szórakozást talál. Hazai és külföldi zenekarok lépnek fel, változatos víziversenyek, virágkiállítás, játszóház, légibemutató, tűzijáték, kirakódóvásár, szórakoztatják az idelátogatókat. Virágbemutatók, evezősprogramok, koncertek lesznek. 

További infó

Bondoró Utcaszínház fesztivál - Kapolcs

augusztus 28-30.

A Bondoró Fesztivált az utcaszínház világának varázslatos hangulata ihlette. A Balaton-felvidék szívében, Kapolcson, a Malomsziget és a Petőfi utca mesebeli helyszínén kel életre a Bondoró színes, vidám kavalkádja.

Négy nap alatt, több, mint 100 programmal várnak. Különféle impulzosok, az utcákon és tereken folyamatosan újrateremtődő színpadok, meghök-kentő pillanatok! Óriásbábok, gólyalábasok, artisták, bábjáték, masírbandák, pantomímesek, marionettek, koncertek, kiállítások, vásári forgatag és különböző gasztronómia csodák.

További infó

Sárkányfesztivál - Mesefesztivál Balatonszárszón

augusztus 15-16.

Színes programokkal várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a Csukás Színház. Találkozhattok Süsüvel és a többi kedvenc mesefigurával, lesznek zenés mesejátékok, színházi előadások, koncertek, családi gyerekprogramok.

 A Sárkányfesztivál az idei évben a a rendezvényekre vonatkozó szabályozás miatt 2 napos lesz. Ha nem lehet 15-én még rendezvényt tartani, akkor csak 1 nap lesz augusztus 16-án.

További infó

Debreceni Virágkarnevál

augusztus 15-21.

A népszerű rendezvénysorozat 2020-ban a járványhelyzet miatt nem lesz karneváli menet, nem lépnek fel külföldi művészeti csoportok, nem tartanak stadionshow műsort és nem lesz tűzijáték sem. Biztosan lesznek virágkocsik és sok-sok meglepetésprogrammal készülnek a szervezők.

A Galiba Gyermekfesztiváldebreceni virágkarneváli felvonulás kistestvéreként az óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulnak. A neve Fazekas Mihály Ludas Matyijára, pontosabban Matyi libájára, Galibára is emlékeztet minket. 

További infó

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál

augusztus 28-30.

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre megmutatja sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet tölti meg a belvárost. Az ArtUdvarok programsorozat, a nagyszínpadi koncertek, Fő téri fényfestés, GastroArt, tematikus városi séták, Gasztro utca, gyerekprogramok és számtalan más érdekes, speciálisan Szentendréhez kötődő program várja a látogatókat a háromnapos fesztiválon.

A műfaji és tematikai sokszínűség szinte felsorolhatatlan, hiszen a váratlan utcai zenélésektől a nagyszínpadi koncertekig, az erre az alkalomra készült tárlatoktól, kiállításmegnyitóktól a performanszokig, köztéri tárlatokig és színi előadásokig terjed.

További infó

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál

szeptember 10-13. - Hatvan

A Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál a Kárpát-medencei népmesék, a népi szövegfolklór és hagyományos mesemondás népszerűsítésére jött létre. Élő szavas mesemondás, bábszínház, vásári komédia, kézműves foglalkozások, hétpróba, íjászat, népi játék és néptánc, szakmai előadások, huncut adomák felnőtteknek. 

További infó

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére