Jelenlegi hely

Fesztiválozz gyerekkel! - 10 családi fesztivál

Idén is lesz fesztiválszezon, bár néhány esemény elmarad, a többit pedig későbbre, főleg augusztusra halasztották. Olyan rendezvényeket mutatunk, ahol a kicsik és nagyok is jól érzik magukat. Széles a paletta az összművészetitől a zenei-, történelmi-, mese-, és várfesztiválig. Fülektől Balatonszárszóig, Tatától Székesfehérvárig sok izgalmas program vár!

Székesfehérvári Királyi Napok

augusztus 13-23.

A Szent István ünnepe köré szervezett tizenkét napos rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely igazi kulturális csemegékkel várja a városba látogatókat. Középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fényjátékok, fölénk magasodó óriásbábok, könnyű- és katonazenei koncertek, a nemzetközi néptáncfesztivál színes forgataga – páratlan eseménysorozat minden korosztálynak.

A Koronázási Ünnepi Játékok időutazásra hív kicsit és nagyot: a fehérvári belvárosban pezsgő vásári hangulat fogadja a látogatót, az utcákon gólyalábasok, zenészek, énekmondók, királylányok és királyfiak, lovagok jönnek-mennek, a hagyományőrző bajvívók izgalmas csatákat vívnak, íjászok lőnek célba, lovasok kápráztatnak el mindenkit ügyességükkel.

A belvárosi házak falán történelmi képregény formájában elevenedik meg IV. László élete, a Fő utcán napjában többször is megjelennek az óriásbábok. A gyerekeket kézműves foglalkozások, királyi játékok, bábműsorok és koncertek várják, a felnőtteknek jósok és boszik mondanak jövendőt.

További infó

VárLak Fesztivál - Fülek

augusztus 28-30.

A Füleki várudvar 2020. augusztus 28-án ismét megnyitjai kapuit és a VárLak Fesztivál keretein belül egy háromnapos programsorozattal kedveskednek. Idén is elhozzák Magyarország legnevesebb zenekarait, előadóit, a VárLak Családi pikniken pedig a legkisebbeknek kínálnak majd jobbnál jobb programokat.

További infó

Ördögkatlan Fesztivál

július 28.- augusztus 1. - Nagyharsány, Kisharsány, Mokos, Villánykövesd, Beremend, Vylyan

A szép fekvésű Villányi-hegység közepén csendes nyugalmas falvakban öt napon át idén is forr majd a Katlan. Lesznek igényes színházi és táncelőadások, koncertek minden műfajból a könnyűzenétől a jazzen, világzenén, népzenén át a komolyzenéig, családi és irodalmi programok, filmvetítések, civil kezdeményezések bemutatása, kiállítások és kézműves vásárok.

További infó

Fishing on Orfű

augusztus 26-29. - Orfű

A 13. Fishing on Orfű újra 4 napos lesz, családbarát fesztivál, emberközeli hangulat, színes programkínálat. A rendezvény továbbra is a hazai zenei élet legnépszerűbb előadóit vonultatja fel néhány kisebb külföldi zenekarral kiegészítve. A fesztivál alternatív zenekarok tömkelegét hozza el a közönségnek.

További infó

Víz, Zene, Virág Fesztivál

augusztus  28-30. - Tata

A Víz, Zene, Virág Fesztivál Magyarország legnagyobb családi fesztiválját Tatán, a festői szépségű Öreg-tó partján rendezik. A család minden tagja egész nap kulturált szórakozást talál. Hazai és külföldi zenekarok lépnek fel, változatos víziversenyek, virágkiállítás, játszóház, légibemutató, tűzijáték, kirakódóvásár, szórakoztatják az idelátogatókat. Virágbemutatók, evezősprogramok, koncertek lesznek. 

További infó

Bondoró Utcaszínház fesztivál - Kapolcs

augusztus 28-30.

A Bondoró Fesztivált az utcaszínház világának varázslatos hangulata ihlette. A Balaton-felvidék szívében, Kapolcson, a Malomsziget és a Petőfi utca mesebeli helyszínén kel életre a Bondoró színes, vidám kavalkádja.

Négy nap alatt, több, mint 100 programmal várnak. Különféle impulzosok, az utcákon és tereken folyamatosan újrateremtődő színpadok, meghök-kentő pillanatok! Óriásbábok, gólyalábasok, artisták, bábjáték, masírbandák, pantomímesek, marionettek, koncertek, kiállítások, vásári forgatag és különböző gasztronómia csodák.

További infó

Sárkányfesztivál - Mesefesztivál Balatonszárszón

augusztus 15-16.

Színes programokkal várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a Csukás Színház. Találkozhattok Süsüvel és a többi kedvenc mesefigurával, lesznek zenés mesejátékok, színházi előadások, koncertek, családi gyerekprogramok.

 A Sárkányfesztivál az idei évben a a rendezvényekre vonatkozó szabályozás miatt 2 napos lesz. Ha nem lehet 15-én még rendezvényt tartani, akkor csak 1 nap lesz augusztus 16-án.

További infó

Debreceni Virágkarnevál

augusztus 15-21.

A népszerű rendezvénysorozat 2020-ban a járványhelyzet miatt nem lesz karneváli menet, nem lépnek fel külföldi művészeti csoportok, nem tartanak stadionshow műsort és nem lesz tűzijáték sem. Biztosan lesznek virágkocsik és sok-sok meglepetésprogrammal készülnek a szervezők.

A Galiba Gyermekfesztiváldebreceni virágkarneváli felvonulás kistestvéreként az óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulnak. A neve Fazekas Mihály Ludas Matyijára, pontosabban Matyi libájára, Galibára is emlékeztet minket. 

További infó

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál

augusztus 28-30.

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre megmutatja sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet tölti meg a belvárost. Az ArtUdvarok programsorozat, a nagyszínpadi koncertek, Fő téri fényfestés, GastroArt, tematikus városi séták, Gasztro utca, gyerekprogramok és számtalan más érdekes, speciálisan Szentendréhez kötődő program várja a látogatókat a háromnapos fesztiválon.

A műfaji és tematikai sokszínűség szinte felsorolhatatlan, hiszen a váratlan utcai zenélésektől a nagyszínpadi koncertekig, az erre az alkalomra készült tárlatoktól, kiállításmegnyitóktól a performanszokig, köztéri tárlatokig és színi előadásokig terjed.

További infó

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál

szeptember 10-13. - Hatvan

A Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál a Kárpát-medencei népmesék, a népi szövegfolklór és hagyományos mesemondás népszerűsítésére jött létre. Élő szavas mesemondás, bábszínház, vásári komédia, kézműves foglalkozások, hétpróba, íjászat, népi játék és néptánc, szakmai előadások, huncut adomák felnőtteknek. 

További infó

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére