Jelenlegi hely

Creascola táborok, avagy nyári élmények másképp! (Nyerj ingyenes táborozást gyerekednek!)

Hurrá, hamarosan itt a nyári szünet! Nincs suli, sokáig világos van, és csak úgy lubickolnak a gyerekek a szabadidőben! Ez mind szuper, csak egy baj van: néhány hét, és azon kapod magad, hogy nem tudod mivel foglald le őket. A mobilra tapadnak, Netflixet bámulnak, vagy vég nélküli számítógépes kalandjátékokba temetkeznek... szinte mindent unnak. Ugye ismerős? 

A jó hír: épp erre találták ki a klassz nyári táborokat! Íme 5 tipp, hogy unatkozás és mobilnyomkodás helyett élményekkel teli legyen a nyár! És a legjobb: egy kis szerencsével most ingyenes táborozást nyerhetsz a CREASCOLA egyik, általad választott nyári táborába! 

Szülőként gyakran gondoljuk, hogy bárcsak értelmes dolgokra használnák gyerekeink a telefont. Sőt, a legjobb az lenne, ha igazi kalandokat élnének át a magányos virtuális játékok helyett!

A CREASCOLA táborokkal idén ez nem csupán álom lehet. A különböző kreatív és foglalkoztató táborokkal nemcsak a gyerekek felügyeletét oldhatod meg, de tartalmas szabadidőt is biztosíthatsz nekik. A fiatalok a táborban ápolhatják barátságaikat, új barátságokat köthetnek, és jó lehetőség ez egy-egy speiális érdeklődés megtalálására/elmélyítésére, és a valódi tanulásélmény megtapasztalására.

A megfelelő tábor kiválasztáshoz a budaörsi 8 osztályos gimnázium alapításon dolgozó CREASCOLA munkatársait adnak nehány szempontot. A 2020 őszén induló CREASCOLA alkotópedagógiai alapokra épülő, komplex tanulásszervezésben gondolkodó intézmény, nemzetközi háttérrel.

5 tipp a CREASCOLA-tól táborkereséshez!

1) Válassz olyat, ami őt érdekli!

A nyári szünetben különösen fontos, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és tanuljanak a bennünket körülvevő világról másképpen is.

A táborok nem fogyasztási cikkek. Mi is így gondoljuk ezt a Creascolánál. Ezért négy érdekes és egyben szórakoztató témát választottunk az idei szünidei hetekre: 

  • ALKOSD ÚJRA! (11-14 éveseknek) táborunkban a zöld szemlélet, az újrahasznosítás áll a középpontban. A fiatalok megterveznek egy saját urban termékcsaládot és el is készítik azt. Nem porfogókat gyártanak, hanem olyan termékeket készítenek, amiket ők is szívesen használnak majd: egyedi tornazsákot, világítós övet, menő tolltartót. Közben pedig sokat megtanulnak a fennarthatóságról.
     
  • A ZSONGLŐRTÁBOR (9-12 éveseknek) a vidám gyakorláson és játékokon messze túlmutat: elkészítünk  3 hazavihető zsonglőreszközt. Miközben persze játékosan átbeszéljük a hozzájuk kapcsolódó fizikai jelenségeket is: gigantikus libikókával végzünk egyensúlyi kísérleteket, körmozgásokat fedezünk fel, és rengeteget mérünk, tapasztalunk. A sok dobálás, pörgetés, egyensúlyozás mellett még a cirkuszi drámajátékot is kipróbálhatják a gyerekek meghívott oktatóink segítségével.
     
  • MÉDIA ÉS MŰVÉSZETI TÁBORUNK (9-12 éveseknek)  a hagyományos készségfejlesztő gyakorlatok és 21. századi technikák találkozása lesz játékos alkotó projektek keretében. Amivel foglalkozunk: fotó, videó, okosanimáció, interaktív fényfestés, kinetikus szobrászat, multimédiás installációk készítése és élvezése. 
     
  • MARSI KÜLDETÉSRE INDULUNK (9-12 éveseknek): egy hét alatt kell az ifjú mérnököknek felkészülni az expedícióra: rakétát, leszállóegységet gyártani, végrehajtani a robotokkal támogatott küldetést, majd a kőzetmintákkal visszatérni a Földre.

SZERETNÉK INGYENES TÁBOROZÁST NYERNI GYERMEKEMNEK
A CREASCOLA NYÁRI TÁBORAIBA! ››

 

2) A táborban is van szabadidő

Jó, ha a délelőtti és délutáni foglalkozásokon kívül is van lehetőség új, izgalmas dolgokat kipróbálni. Mi például háztartási kisgépek szétszerelésével, közös játékokkal, társasjátékokkal, kreatív technikákkal, nagyon(!) vidám kísérletekkel készülünk a vidám és tartalmas szabadidőre.

3) Büdzsé: gondolkozz ár/érték arányban

Célunk, hogy olyan erős impulzust adjunk a gyerekeknek, hogy az a táboron túlmutasson: találják meg hobbijukat, érdeklődésüket, ízleljék meg a folyamatos tanulás örömét. Lefogadjuk, hogy a tábori napok után sok gyerek bátran oda mer ülni majd a varrógép mellé, vagy azon dolgozik majd, hogyan tudna bogároptikát szerkeszteni a telefonjához. A zsonglőrködés pedig bizonyítottan jó fejlesztő eszköz például diszlexia és egyes tanulási zavarok esetén. Az ilyen hosszú távú hatások felbecsülhetetlen értékűek.

Az is jól megsaccolható, hogy a táborok ára arányaban áll a tartalommal. Azok a foglalkozások, ahol magas az alapanyagköltség, ahol sok mindent készítenek a gyerekek, érthetően mindig kicsik drágábbak lesznek például egy sporttábornál, viszont változatosak és sok-sok kreatív energiát megmozgatnak.

Érdemes arról is tájékozódni, vajon hány fő jut egy csoportba, egy oktatóhoz, milyen minőségű az étkezés, árnyékos kert áll-e rendelkezésre.

4) A saját kényelmed is szempont!

Ha bevalljuk, ha nem anyaként/apaként arra is érdemes gondolni, hogy a nyár ne csak egy rohanás legyen. A Creascola a szülők kényelmét is szem előtt tartja: fél nyolctól fél ötig tudunk a gyerekekkel lenni, ami a napközis táborok esetében kifejezetten szülőbarát. A finom ebéd mellett két kisétkezést is biztosítunk, így nem kell még tízórait sem csomagolni.

5) Érdeklődj, kérdezz, hívd fel a szervezőket! 

Mint a legtöbb szervező, úgy mi is a gyerekek jóllétéért dolgozunk, és örülünk a szülők mindenféle megkeresésének! Ha kérdésed van, tedd fel, ezzel a táboroztatót is segíted!

+1 Kapcsolódj!

Csodálatos dolog, ha az ember részt vehet a gyermeke életében. Táboraink zárásaként szeretettel várjuk a szülőket is: nézd meg gyermeked alkotásait, fejlődését és legyél rá nagyon-nagyon büszke! Végső soron is, nem ez a legfontosabb?

További info a Creascola táborokról és aktualitásokról ITT ››

Játék ingyenes Creascola táborozásért csak Budapestimami olvasóknak ITT ››

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.
Ugrás az oldal tetejére