Jelenlegi hely

Élő adventi kalendáriumok nyílnak az ország számos pontján

Élő adventi kalendárium ablakok nyílnak az ország számos településén december 1-jén, minden nap egy újonnan kivilágított, feldíszített ablak nyílik az adventi kalendárium mintájára, egészen december 24-ig, Szentestéig. 

Országszerte egyre több helyen él ez a kezdeményezés, jelenleg 145 település vesz részt ablakaival az Élő adventi kalendáriumban. Az ablakdíszítő vállalja, hogy a választott vagy kisorsolt naptári naptól feldíszíti, jól láthatón feltünteti a számot, kivilágítja az ablakát Szentestéig.

A helyi szervezők minden reggel közzéteszik, hogy az újonnan kinyíló ablak melyik utcában található. Ez általában Facebook csoportban vagy eseményben követhető. A megtalált ablakokat bárki megnézheti, lefotózhatja, családi fotót készíthet, beküldheti a szervezőknek. 

2014-től díszítik Kópházán osztrák mintára a családi házak vagy intézmények ablakait. Esténként összegyűltek kicsik és nagyok az aznapi kalendáriumi ablak előtt. 

A házigazda egy karácsonyi történettel vagy verssel fogadja a látogatókat, beszélgetnek, sütiznek. A helyi plébános atya felolvas a Szentírásból, és megáldja a feldíszített adventi ablakot. 

Solymáron 2016-ban nyíltak a Világító adventi kelendárium ablakai, innen növekedett országossá a kezdeményezés. Itt már egy napra több ablakot is nyitnak, akkora sikere van az évről évre kinyíló ablakoknak. 

Itt található a solymári csoport, ahova szervezőként, díszítőként csatlakozhatsz tippekért. Ezen a listán és a térképen tudod megnézni, van-e a lakhelyeden már szervezés.

Ha nem találsz, de szeretnél szervezni élő adventi kalendáriumot, a solymári közösségi csoportban ötleteket, segítséget kaphatsz a szervezéshez. Még van pár nap december 1-ig, sikerülhet!

Az adventi időszakban az ablak díszítők és a keresők is naponta átérezhetik az ünnepre való készülődés izgalmát, élményét.

Áldott, várakozással teli ünnepi készülődést kívánok mindenkinek!

- Monorimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére