Jelenlegi hely

Óriási igény van idén a nyári táborokra

A hónap első felében még teljes kilátástalanságban latolgattuk az esélyeket a nyárral kapcsolatban. Úgy tűnt nem csak a szervezőknek, hanem a szülőknek is komoly fejtörést okozott a táborok kérdése.

Elindult a jelentkezési dömping

Május közepén engedélyezték a napközis táborok szervezését, majd rá egy hétre az ottalvós táborok is zöld utat kaptak. 

Miután Novák Katalin államtitkár szerdán bejelentette, hogy június közepétől lehet ottalvós táborokat tartani, elindult a jelentkezési dömping a táboroztatásban. Országosan mintegy nyolcszáz turnus közül lehet választani, és a legjobb ár-érték arányú táborok telnek be a leggyorsabban, - így ajánlott minél hamarabb a kiválasztani a legmegfelelőbbet. 

Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) reprezentatív kutatása alapján: Komoly segítség a szülőknek, hogy június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az előírások betartásával, mert a koronavírus-járvány miatt sokan kivették a szabadságukat.

A szülők 40 százaléka tervezi, hogy táborba viszi gyermekét 

A közlemény szerint a válaszadó szülők 25 százalékának komoly problémát jelent 14 éven aluli gyermekük felügyelete a nyári szünet idején. A 14 év alatti gyermeket nevelők 40 százaléka tervezi, hogy táborba küldi gyermekét a nyári szünetben. A megkérdezettek 29 százaléka számít a napközis táborokra, tovább 11 százalék pedig még gondolkozik rajta. Ottalvós táborokba a megkérdezettek 16 százaléka szívesen küldené gyermekét, 8 százalékuk még nem döntött ebben a kérdésben - írták.

A felmérésből kiderült az is, hogy a 14 év alatti gyermeket nevelők több mint harmada számít a nagyszülői segítségre a szünidőben. A szülők ötöde baráti vagy rokoni, és mindössze hat százaléka fizetett külső segítséget is igénybe venne. A 6 év alatti gyermekek szüleinek kétharmada tervezi, hogy óvodába, illetve bölcsődébe viszi gyermekét nyáron.

A többség az iskola befejezésének dátumát a szokásos június 15-ben határozta meg, az általános iskolás gyermekek szüleinek harmada, a középiskolások szüleinek negyede azonban egyetért azzal, hogy június végéig legyenek iskolai foglalkozások - olvasható a közleményben. A reprezentatív kutatás során május 18. és 20. között ezer szülőt kérdeztek telefonon.

Közvéleménykutattunk mi is

Az imami által feltett kérdésre érkező válaszok szerint 58,2% érzi szükségét a nyári táboroknak, 21,7% szavazott nemmel, a többiek még gondolokodó állásponton vannak. 

 

Az eddig összegyűjtött táborainkat itt találod.
Ha nem szeretnél lemaradni, itt iratkozhatsz fel: KÉREM A NYÁRI TÁBOR ÉRTESÍTŐT!

Forrás: MTI

 - Kaposvárimami-

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Ugrás az oldal tetejére