Jelenlegi hely

Használod az EESZT-t? Minden egészségügyi adatodat megtalálod egy helyen!

Orvosnál tett látogatások, zárójelentések, leletek, elektronikus beutalók és receptek... ezt mind megtalálod az EESZT, azaz Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér információs portálon. Sőt, akár gyermeked egészségügyi adataihoz is hozzáférhesz!

Ehhez nem kell mást tenned, mint ellátogatni az EESZT Lakossági Portál felületére,  ahol a jobb felső sarokban a Bejelentkezés gombra kattintva, Ügyfélkapus bejelentkezést követően bármikor megnézheted a 2017. november 1. napját követően keletkezett egészségügyi adataidat.

Mutatjuk, hogy pontosan mit!

Orvosi látogatások listája

Az Ellátások menü Eseménykatalógus almenüjében minden olyan esemény megjelenik, amikor egészségügyi ellátást vettél igénybe járó- és fekvőbeteg-ellátó intézményekben vagy a háziorvosi szolgálatoknál. Az adatok segítségével Te és a háziorvosod is pontosan tudni fogjátok akár évek múltával is, mikor, hol, milyen vizsgálaton vettél részt, és ki volt akkor a kezelőorvosod. 

Egészségügyi dokumentumok

Az Ellátások menü Egészségügyi és betegdokumentumok almenüpont alatt találod meg az ellátásaid során keletkezett dokumentumokat, például ambuláns adatlapokat, zárójelentéseket, leleteket, amit bármikor megnézhetsz és  letölthetsz.

Elektronikus beutalók

Ha eBeutalót írt fel az orvosod, az eBeutalók menüben tudod megtekinteni, hogy pontosan hova kell menned a szakorvosi vizsgálatra. 

Elektronikus receptek

Az eReceptek menüben tudod lekérdezni a számodra felírt elektronikus recepteket. Külön lapon jelennek meg a már kiváltott és a még kiváltásra váró vények az általad megadott időszakra vonatkozóan.

Az eReceptek részletes tartalma megtekinthető itt, a hagyományos úton felírt vények azonban csak a kiváltott receptek között jelennek meg, mert azokat a patika viszi fel a rendszerbe a kiváltás során.

Gyermeked egészségügyi adataihoz is hozzáférhetsz!

Ehhez nem kell mást tenned, mint a Kormányablakban képviseleti kérelmet benyújtani, ennek beállítása után belépni a saját EESZT Lakossági fiókodba, és a jobb felső sarokban, a neved és a TAJ számod alatt található kis nyílra kattintva a Fiókváltást választani.

EgészségAblak mobilapplikáció

A fenti funkciókat az EgészségAblak mobil app használatával is eléred, így most már mindenkinek mindig a zsebében lehet az összes egészségügyi dokumentuma.

Így az sem jelenthet gondot, ha a beteg egy korábban kézhez kapott leletet nem talál otthon vagy elfelejti elvinni orvosához. Az egyszer már letöltött dokumentumok offline állapotban is elérhetőek az alkalmazásban.

Az alkalmazásból közvetlenül hívható az 1812-es Egészségvonal a hét minden napján 0-24 óráig. A telefonközpont munkatársai általános tájékoztatást nyújtanak egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban, segítenek a szolgáltatók keresésében, speciális egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban, szűrővizsgálatokkal és gyógyszerellátással, illetve az EESZT-vel kapcsolatos kérdésekben.

Forrás

Gellén Nóra

- Pécsimami - 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére