Jelenlegi hely

Miben és hogyan segíthetnek az esszenciális olajok?

Az aromaterápia segíthet egészségünk megőrzésében, a már kialakult betegségek leküzdésében, rendkívül jól oldja a stresszt, szorongást.

Erősítheti az immunrendszert, hatással lehet az öngyógyító folyamatokra. Az esszenciális olajok sejtszinten hatnak, rövid idő alatt a véráramba kerülnek, így célzottan tudnak segíteni a problémákon.

Egy csepp tiszta illóolaj ereje akár 25 csészényi gyógynövényteának felelhet meg.

 Éppen ezért az aromaterápia kitűnő megoldás minden olyan család életében, akik felelősséggel, természetes módon szeretnék támogatni családjuk és gyermekeik egészségét.

Szeretnéd jobban megismerni, mik is azok az illóolajok, melyek a felhasználási területei, s milyen kedvező hatásuk lehet? Miért nem mindegy, hogy milyen minőségű és tisztaságú illóolajat vásárolsz? Olvass tovább….

Mik is az illóolajok?

Az illóolajok ígéretesek és izgalmasak is egyben, amikor a saját és családunk természetes egészségmegőrzéséről beszélünk. Helyileg, belélegezve vagy belsőleg használva az illóolajok pozitív hatása határtalan.

Ha valaha élvezted a rózsa illatát, akkor megtapasztalhattad az illóolajok aromás minőségét. Ezek a természetes, aromás vegyületek magvakban, szárakban, fakérgekben, gyökerekben, virágokban és egyéb növényi részekben találhatók. Az illóolajok természetes védettséget nyújtanak a természet kihívásaival szemben. Az illóolajokat évszázadok óta használja az emberiség az ételek ízesítésére, szépségápolásban, és az egészségügyi gyakorlatokban.

Hogyan használhatom az illóolajokat a családom életében?

Az illóolajokat nagyon széles körben használhatjuk az érzelmi és fizikai jólét érdekében. Egyedülálló olajként, vagy összetett illóolaj-keverékként használhatók a három különböző alkalmazási területen egyaránt:

Aromatikusan

Amikor egyes illóolajokat párologtatunk, nagyon stimulálók, amíg más illóolajok nyugtató hatásúak lehetnek. Az olajok párologtatásával a levegőt frissíteni és tisztítani is lehet.

Helyileg

Az illóolajok könnyen beszívódnak a bőrbe és biztonságosan használhatók helyileg. Testmasszázs, talpmasszázs, vagy akár a pulzuspontok masszázsa, érintése is hatékony lehet.

Belsőleg

Néhány illóolajnak gazdag kulináris történelme van és használhatók táplálékkiegészítőként a célzott testi-lelki harmóniára, jó közérzetre.

Az illóolajok minősége és beszerzése

Az aromaterápia mára reneszánszát éli. A gazdaság számos területén alkalmazhatók az illóolajok, azonban ezek az iparágak nem feltétlenül fordítanak figyelmet a minőségre, számukra az eladott mennyiség, az olcsó beszerzés, a gyors megoldások és a minél nagyobb haszon jelenti a motivációt az illóolajokkal való foglalkozásban.

A valódi, holisztikus aromaterápia már a botanikailag meghatározott növény piciny korától figyelemmel kíséri annak fejlődését, hangsúlyt fektet a környezetre, a betakarítás idejére és módjára, majd a kiszerelésre és forgalomba hozatalra is. 

Az illóolajok terápiás tulajdonságait a bennük lévő kémiai hatóanyagok határozzák meg, ez adja az értéküket, de ezeket a vegyületeket nem szabad manipulálni, gazdagítani vagy elvenni belőlük, mert abban a pillanatban megbomlik az esszenciában rejlő energia, információ és megváltozik a terápiás hatás.

„Az egészséghez vezető út napi egy illatos fürdő és aromás masszázs.” 

/Hippokratész/


Fodor-Uhrin Beáta

dōTERRA® wellness tanácsadó

Web

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Ugrás az oldal tetejére