Jelenlegi hely

Piskótatekercs, avagy piskóta csiga módra

A piskótatekercs az egyik legklasszikusabb sütemény. Nem hiába, hiszen egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Csak egy jó alaptésztát kell készítenünk, plusz egy kis házi baracklekvár és már kész is a tökéletes sütemény.

Ha mégis szeretnénk eltérni a klasszikus ízvilágtól és formától, a lehetőségek száma végtelen.

Egy egyszerű ötlettel igazi csigaformát tudunk készíteni, amiben a gyerekeink is segítségünkre lehetnek. A kis csoki csápok láttán a gyerekek fantáziája biztosan beindul, és szívesen falatozzák a csiga sütit.

Ha valami különlegeset szeretnél készíteni az iskolai, óvodai rendezvényekre (pl.: farsangra), gyerekzsúrra, akkor próbáld ki a receptet.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 evőkanál víz
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • baracklekvár a kenéshez
  • csokis rudak a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot készítünk, félretesszük. A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a vizet. Ezután a sütőporral elkevert lisztet keverjük hozzá. Végezetül a tojásfehérje habját adjuk a masszához kis adagokban.

30*40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.

Amikor megsült a piskóta, húzzuk le róla a sütőpapírt és egy konyharuha segítségével tekerjük fel, még forrón a tésztát. Ha kihűlt a piskóta, tekerjük ki, kenjük meg baracklekvárral és csavarjuk fel. Arra figyeljünk, hogy a piskóta végét ne tekerjük fel teljesen, mert oda kerülnek majd a csokis rudak. Hagyjuk egy kicsit állni, utána szeleteljük, kb 1,5-2 cm-es szeletekre.

A csokis rudakból vágjunk kb.1-1,5 cm-es darabokat és szúrjuk a piskóta kilógó részébe 2 db-ot, ez lesz a csiga csápja.

Gyors sütést kívánok!


Mácsai-Molnár Ágnes 
anyuka, feleség, időhiánnyal küszködő, sütni imádó nő - a GyorsanSüti blog szerkesztője

Ha szereted a gyorsan elkészíthető, keverem-kavarom és már kész is sütiket, akkor nagyon hasonlítunk. Nagyon szeretek sütni és sütiket alkotni. Viszont nem szeretek sok időt tölteni a konyhában, ezért a gyors, egyszerű recepteket részesítem előnyben. 

Szeretettel: Ági

Ági többi receptjét itt találod: GyorsanSüti youtube csatorna - iratkozz fel!

 

- KAPOSVÁRIMAMI -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Ételt készíteni nem annyira bonyolult, mint embert juttatni a Marsra. De rengeteg olyan tipp és trükk létezik, amitől vagy a végeredmény lesz jobb, vagy az életed könnyebb. Ezekből mutatunk most néhányat.
Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Változni, soha nem könnyű! A berögzült szokások, a napi rutin gördülékennyé teszik a mindennapokat. Az étkezésünkön változtatunk szinte a legnehezebben! Megszoktunk bizonyos ételeket, ízeket, és a hétköznapi rohanásban sokszor úgy gondoljuk, nincs idő az egészséges ételekre. Ha jobban belegondolunk, az egészség, a szép bőr, és a megfelelő testsúly titka is éppen itt kezdődik - a tányérunknál.
A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

Szeptember 29-én a világ minden táján a szív egészségére hívják fel a figyelmet. A Szív világnapja jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és átgondoljuk: vajon mi mindent tehetünk saját szívünkért és szeretteink szívének egészségéért. A szív nemcsak a test motorja, hanem életünk, energiánk és mindennapi aktivitásunk alapja.
Tiszta Hegyek Napja – Miért fontos, és mit tehetünk mi?

Tiszta Hegyek Napja – Miért fontos, és mit tehetünk mi?

Szeptember 26-án világszerte a Tiszta Hegyek Napját ünnepeljük. Ez a nap arra emlékeztet minket, hogy a hegyvidéki környezet nemcsak gyönyörű és lenyűgöző, hanem sérülékeny is. A hegyek ökoszisztémái kiemelten fontosak: innen ered az ivóvíz jelentős része, otthont adnak ritka növényeknek és állatoknak, és pihenést, feltöltődést nyújtanak az emberek millióinak.
Ugrás az oldal tetejére