Jelenlegi hely

Gyermeked is gitározni szeretne? Ezt szerezzétek be!

A gitározás elsajátítása nagyon sok szempontból lehet előnyös a gyerekek számára. Ha a gyerek a gitár iránt érdeklődik, akkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy tehetségét kibontakoztathassa, hiszen a gyerekkor tökéletes időszak a zenetanulásra. Miket is szerezzetek be ehhez?

Mit érdemes beszerezni a gitározáshoz?

Az első és legfontosabb, amit el kell dönteni, hogy akusztikus gitár vagy elektromos gitár vásárlása mellett tegyük-e le a voksunkat. A gyerek akusztikus gitár jó lehet kezdésnek, hiszen semmi másra nem lesz szükségük ahhoz, hogy gitározni tanuljanak, csupán a hangszerre és a kezükre. A gyerek gitárok zöme fából készül és szép a hangzásuk, így ezen klasszikus vagy elektromos gitár segítségével a kezdők bármilyen zenei stílust el tudnak sajátítani.

Az elektromos gitár előnye, hogy sokkal könnyebb rajta játszani, így kezdőknek is jó szívvel ajánlják. Ennél a hangszernél sokkal kevesebb erőre lesz szükség ahhoz, hogy a húrokat lenyomja a gyermek, viszont erősítőt és kábeleket biztosan be kell szereznünk, ha erre a típusra esik a választás. Ha gyermekünk kifejezetten rock, metal vagy blues stílusban szeretne játszani, akkor ahhoz egészen biztosan ezen hangszer beszerzését javasoljuk. Az elektromos gitárok is fából készülnek, de a hangerősséget az erősítő adja, amely segítségével be lehet állítani a hangzást, illetve a hangokat el is torzíthatjuk és különféle effekteket is adhatunk hozzá, így gyermekünk a sokféle lehetőségben is egészen biztosan örömét leli majd.

Mekkora gitárt és kiegészítőket válasszunk?

Ha gyerekünk 12 év alatti, akkor érdemesebb kisebb gitárt vásárolni, hiszen azokat sokkal könnyebb kezelni, mint egy megszokott méretű gitárt. Ha tinédzserről van szó, akkor neki valószínűleg már a normál méretű gitár lesz a tökéletes. Bár ez egy jó irányadó lehet, nem egy kőbe vésett szabály, így vásárláskor a méret szempontjából cselekedjünk belátásunk szerint.

Vásárláskor érdemes magunkkal vinni a gyereket is mindenképp, hogy ő is kipróbálhassa a különféle modelleket. Márka szempontjából egy Yamaha vagy egy Ibanez jó választás lehet. Az Ibanez márka ma már komplett kezdőcsomagokat is árul, így ha a választott modell megkívánja, a gitár mellett a pengető, a heveder, a hangológép is a kezdőcsomag részét képezi.

Ha tehát most kezdi gyerekünk a gitározást, akkor egy gyerek gitár kezdő szett megvásárlásával nem igazán nyúlhatunk mellé! Szerezzétek be Ti is a gyermek hangszerét és gyönyörködjetek a zenében!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.
Ugrás az oldal tetejére