Jelenlegi hely

Gyermeked is gitározni szeretne? Ezt szerezzétek be!

A gitározás elsajátítása nagyon sok szempontból lehet előnyös a gyerekek számára. Ha a gyerek a gitár iránt érdeklődik, akkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy tehetségét kibontakoztathassa, hiszen a gyerekkor tökéletes időszak a zenetanulásra. Miket is szerezzetek be ehhez?

Mit érdemes beszerezni a gitározáshoz?

Az első és legfontosabb, amit el kell dönteni, hogy akusztikus gitár vagy elektromos gitár vásárlása mellett tegyük-e le a voksunkat. A gyerek akusztikus gitár jó lehet kezdésnek, hiszen semmi másra nem lesz szükségük ahhoz, hogy gitározni tanuljanak, csupán a hangszerre és a kezükre. A gyerek gitárok zöme fából készül és szép a hangzásuk, így ezen klasszikus vagy elektromos gitár segítségével a kezdők bármilyen zenei stílust el tudnak sajátítani.

Az elektromos gitár előnye, hogy sokkal könnyebb rajta játszani, így kezdőknek is jó szívvel ajánlják. Ennél a hangszernél sokkal kevesebb erőre lesz szükség ahhoz, hogy a húrokat lenyomja a gyermek, viszont erősítőt és kábeleket biztosan be kell szereznünk, ha erre a típusra esik a választás. Ha gyermekünk kifejezetten rock, metal vagy blues stílusban szeretne játszani, akkor ahhoz egészen biztosan ezen hangszer beszerzését javasoljuk. Az elektromos gitárok is fából készülnek, de a hangerősséget az erősítő adja, amely segítségével be lehet állítani a hangzást, illetve a hangokat el is torzíthatjuk és különféle effekteket is adhatunk hozzá, így gyermekünk a sokféle lehetőségben is egészen biztosan örömét leli majd.

Mekkora gitárt és kiegészítőket válasszunk?

Ha gyerekünk 12 év alatti, akkor érdemesebb kisebb gitárt vásárolni, hiszen azokat sokkal könnyebb kezelni, mint egy megszokott méretű gitárt. Ha tinédzserről van szó, akkor neki valószínűleg már a normál méretű gitár lesz a tökéletes. Bár ez egy jó irányadó lehet, nem egy kőbe vésett szabály, így vásárláskor a méret szempontjából cselekedjünk belátásunk szerint.

Vásárláskor érdemes magunkkal vinni a gyereket is mindenképp, hogy ő is kipróbálhassa a különféle modelleket. Márka szempontjából egy Yamaha vagy egy Ibanez jó választás lehet. Az Ibanez márka ma már komplett kezdőcsomagokat is árul, így ha a választott modell megkívánja, a gitár mellett a pengető, a heveder, a hangológép is a kezdőcsomag részét képezi.

Ha tehát most kezdi gyerekünk a gitározást, akkor egy gyerek gitár kezdő szett megvásárlásával nem igazán nyúlhatunk mellé! Szerezzétek be Ti is a gyermek hangszerét és gyönyörködjetek a zenében!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére