Jelenlegi hely

Új év - új én! Ezeket a workshopokat ajánljuk gyermekednek!

A diákoknak szóló workshopok népszerűsége folyamatosan növekszik, aminek következményeként szinte már bármilyen témában találhatsz ilyen jellegű elfoglaltságot gyermeked számára. A kerámiától, a kertészkedésen át a főző workshopokig egyre több modern szakkörön vehetnek részt a lurkók. De mi a helyzet akkor, ha leginkább a számítógépek és a digitális világ hozza lázba gyermeked? Nos, a jó hír az, hogy ez esetben sem marad workshop nélkül.


kép forrása: Freepik

Workshop gyerekeknek?

A workshopok konkrét tematika köré csoportosuló irányított, egy, vagy több alkalomból álló gyakorlatias rendezvények, amelyeknek bizonyos fajtái gyermekek számára is elérhetőek. A workshopok remek lehetőséget biztosítanak a hasznos időtöltésre miközben a diákok új tudásra is szert tehetnek, avagy elmélyíthetik a már meglévő ismereteiket. 

Azoknak a gyerekeknek, akik érdeklődnek a digitális eszközök és a számítógépes játékok iránt, érdemes technológiai tematikájú workshopot választani. Ezek akár már nyolc éves kortól elérhetőek - oktatási intézménytől függően - tantermi, vagy akár online formában is. 

Íme néhány workshop ajánlat különböző korú és érdeklődésű diákok számára. 

A kreatívoknak

Ha gyermeked szereti a kreatív projekteket és mindene az alkotás, akkor a digitális alkotó workshopok valamelyikén való részvétel bizonyára nagy örömet szerezne neki.  

Digitális illusztráció workshop kicsiknek és nagyoknak

A digitális illusztráció workshop azoknak a gyerekeknek lehet jó választás, akik szeretnek festeni, vagy rajzolni. Az esemény jellemzően 5 alkalomból áll, és akár már 8 éves kortól csatlakozhatnak hozzá a jövő kis alkotói. A workshopon a gyerekek elsajátítják a digitális rajz és illusztráció alaptechnikáit, és megismerkednek az ehhez szükséges technológiai eszközök használatával is. A workshop alatt lehetőségük nyílik rá, hogy kipróbálják a különféle digitális formátumokat valamint stílusokat, amelyek segítenek saját stílusuk felfedezésében is. 

3D tervezés workshop

A 3D tervezés workshop a kicsit idősebb, 12-15 éves diákok számára ajánlott. A 3D nyomtatás az egyik leggyorsabban fejlődő technológiai ág, amelyben rengeteg potenciál van, így az ebben szerzett tapasztalattal jól járhatnak a gyerekek a jövőben. A workshopon a diákok értékes tudást szerezhetnek a 3D-s alakzatok tervezéséről, valamint felhasználási módjairól és megtervezhetik saját 3D-s tárgyaikat is. 


kép forrása: Freepik

A programozó palántáknak

Ha gyermeked inkább a mobilos applikációk és számítógépes játékok érdeklik, akkor érdemes ezekhez kapcsolódó workshopot választani neki.

App készítés workshop

Az app készítés workshopon való részvétel nem csak szórakoztató, de hasznos is, hiszen a gyermek megtanulhatja az okos mobileszközökön használatos alkalmazások működésének és készítésének alapjait. A 10 alkalmas workshop alatt a résztvevők passzív felhasználóból aktív fejlesztőkké léphetnek elő. A részvételt követően mind Androidos, mind pedig iPhone készülékekre képesek lesznek egyszerűbb applikációkat fejleszteni a Thunkable app fejlesztő szoftver használata segítségével. Az app készítés workshop 13 éves kortól ajánlott. 

Minecraft workshop

Ha van iskoláskorú gyermeked, aki kicsit is érdeklődik a videójátékok iránt, akkor szinte biztos, hogy hallottál már tőle a Minecraftról. A Minecraft workshopon való részvétel megadja számára  a lehetőséget, hogy saját ízlése szerint fejleszthesse és alakíthassa a játékot. Saját szuperhős figurákat, eszközöket, vagy különleges képességeket alkothatnak, de ami a legfontosabb, hogy megismerik a programozás alapjait is. A Minecraft workshopon való részvétel 11-13 év között ajánlott és jellemzően elérhető online és tantermi formában is.

Végszó

Ahogyan azt láthatod a számítástechnika és digitális világ iránt nyitott gyermeked számára számtalan lehetőség van a hasznos és érdekes időtöltésre workshopok formájában. A játékos percek és alkotás öröme mellett talán új barátokat és hasznos hobbit is találhat magának

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére