Jelenlegi hely

Új év - új én! Ezeket a workshopokat ajánljuk gyermekednek!

A diákoknak szóló workshopok népszerűsége folyamatosan növekszik, aminek következményeként szinte már bármilyen témában találhatsz ilyen jellegű elfoglaltságot gyermeked számára. A kerámiától, a kertészkedésen át a főző workshopokig egyre több modern szakkörön vehetnek részt a lurkók. De mi a helyzet akkor, ha leginkább a számítógépek és a digitális világ hozza lázba gyermeked? Nos, a jó hír az, hogy ez esetben sem marad workshop nélkül.


kép forrása: Freepik

Workshop gyerekeknek?

A workshopok konkrét tematika köré csoportosuló irányított, egy, vagy több alkalomból álló gyakorlatias rendezvények, amelyeknek bizonyos fajtái gyermekek számára is elérhetőek. A workshopok remek lehetőséget biztosítanak a hasznos időtöltésre miközben a diákok új tudásra is szert tehetnek, avagy elmélyíthetik a már meglévő ismereteiket. 

Azoknak a gyerekeknek, akik érdeklődnek a digitális eszközök és a számítógépes játékok iránt, érdemes technológiai tematikájú workshopot választani. Ezek akár már nyolc éves kortól elérhetőek - oktatási intézménytől függően - tantermi, vagy akár online formában is. 

Íme néhány workshop ajánlat különböző korú és érdeklődésű diákok számára. 

A kreatívoknak

Ha gyermeked szereti a kreatív projekteket és mindene az alkotás, akkor a digitális alkotó workshopok valamelyikén való részvétel bizonyára nagy örömet szerezne neki.  

Digitális illusztráció workshop kicsiknek és nagyoknak

A digitális illusztráció workshop azoknak a gyerekeknek lehet jó választás, akik szeretnek festeni, vagy rajzolni. Az esemény jellemzően 5 alkalomból áll, és akár már 8 éves kortól csatlakozhatnak hozzá a jövő kis alkotói. A workshopon a gyerekek elsajátítják a digitális rajz és illusztráció alaptechnikáit, és megismerkednek az ehhez szükséges technológiai eszközök használatával is. A workshop alatt lehetőségük nyílik rá, hogy kipróbálják a különféle digitális formátumokat valamint stílusokat, amelyek segítenek saját stílusuk felfedezésében is. 

3D tervezés workshop

A 3D tervezés workshop a kicsit idősebb, 12-15 éves diákok számára ajánlott. A 3D nyomtatás az egyik leggyorsabban fejlődő technológiai ág, amelyben rengeteg potenciál van, így az ebben szerzett tapasztalattal jól járhatnak a gyerekek a jövőben. A workshopon a diákok értékes tudást szerezhetnek a 3D-s alakzatok tervezéséről, valamint felhasználási módjairól és megtervezhetik saját 3D-s tárgyaikat is. 


kép forrása: Freepik

A programozó palántáknak

Ha gyermeked inkább a mobilos applikációk és számítógépes játékok érdeklik, akkor érdemes ezekhez kapcsolódó workshopot választani neki.

App készítés workshop

Az app készítés workshopon való részvétel nem csak szórakoztató, de hasznos is, hiszen a gyermek megtanulhatja az okos mobileszközökön használatos alkalmazások működésének és készítésének alapjait. A 10 alkalmas workshop alatt a résztvevők passzív felhasználóból aktív fejlesztőkké léphetnek elő. A részvételt követően mind Androidos, mind pedig iPhone készülékekre képesek lesznek egyszerűbb applikációkat fejleszteni a Thunkable app fejlesztő szoftver használata segítségével. Az app készítés workshop 13 éves kortól ajánlott. 

Minecraft workshop

Ha van iskoláskorú gyermeked, aki kicsit is érdeklődik a videójátékok iránt, akkor szinte biztos, hogy hallottál már tőle a Minecraftról. A Minecraft workshopon való részvétel megadja számára  a lehetőséget, hogy saját ízlése szerint fejleszthesse és alakíthassa a játékot. Saját szuperhős figurákat, eszközöket, vagy különleges képességeket alkothatnak, de ami a legfontosabb, hogy megismerik a programozás alapjait is. A Minecraft workshopon való részvétel 11-13 év között ajánlott és jellemzően elérhető online és tantermi formában is.

Végszó

Ahogyan azt láthatod a számítástechnika és digitális világ iránt nyitott gyermeked számára számtalan lehetőség van a hasznos és érdekes időtöltésre workshopok formájában. A játékos percek és alkotás öröme mellett talán új barátokat és hasznos hobbit is találhat magának

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére