Jelenlegi hely

Séta a cölöpösvényen - Tiszakécskei Nádirigó Tanösvény

A Holt-Tisza élőhelyeit, élővilágát megismertető Nádirigó tanösvényt 2021-ben adták át. A babakocsival is jól járható cölöpösvény hossza 2500 méter. A túra az Ókécskei Sportcsarnok mellől indul, ahol egy szuper kis játszótér várja a gyerekeket.

A tíz állomás információs táblákon vezet bennünket végig, amin mozgatható, interaktív játékelemek vannak kicsiknek, nagyoknak.Találhatunk gyógy- és fűszernövény spirált, rovarhotelt és mezítlábas ösvényt is, amit szintén érdemes kipróbálni. A túra során több pad található, ahol nem csak pihenésre, de az élővilág megfigyelésére alkalmas időt is tölthetünk. 

A tanösvényről megfigyelhető a madarak sokasága, a gémek és récék, a békák hangos koncertje. A madarak ott repkedtek körülöttünk, mintha kíváncsian azt figyelnék, mit hoztunk nekik. Mi pedig csendben ültünk, figyeltük a fák lombját suhanó szellőt, és várakoztunk, hogy melyik apró élőlény bukkan fel előttünk. Érdemes távcsövet vinni, egészen közelről figyelni az élővilágot. Nagyon békés ott elidőzni.

A cölöpösvényről benyúlik egy kis pallón a madárles, ahonnan beláthatjuk az egész nádast, az épületeket, a templomtornyot. A tanösvényen geoládákat is találhatunk, kalandvágyóknak jó kiegészítő szórakozás. Ehhez viszont érdemes tollat vinni magunkkal, ha szeretnénk beleírni a jegyzetfüzetekbe. 

Geoláda kereséssel, madármegfigyeléssel, kényelmes sétával 2,5 óra alatt jártuk végig a Nádirigó tanösvényt. A tanösvény és Tiszakécske termálfüdője ideális családi program.

Egész évben ingyenesen látogatható.
Indulás: Ókécskei Sportcsarnok, Tiszakécske, Templom tér 3.

- Monorimami - 

 

 

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 74. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Hogyan ünnepeljük a Márton napot gyerekekkel?

Hogyan ünnepeljük a Márton napot gyerekekkel?

A Márton nap rengeteg, izgalmas, közös program lehetőséget ígér a családoknak. Összegyűjtöttük a legjobbakat, melyeket a kicsik is élvezni fognak. Vannak kimozdulósak és együtt, otthon kuckózósak egyaránt. Lássuk!
Ugrás az oldal tetejére