Jelenlegi hely

Készítsünk magunk óriás BABAKONYHÁT!

Szerettem volna az 1 éves kislányomnak egy babakonyhát, de amiket találtam az vagy horror áron volt, vagy nagyon kicsinek találtam. Úgy gondoltam, hogy megpróbálok egyet én magam összehozni.


 
Az egész alapja a karton doboz, amiket a dohányboltok elől hoztunk el. Kiválasztottunk egyforma méreteket, a maradékot meg a polcokhoz használtuk fel. 
 
  1. Első lépésként kivágtam az ajtókat.
  2. Ezután beszabtam a polcokat kb  2cm ráhajtással az oldalakon és hátul, majd felvarrtam őket. Szerintem érdemes varrni, mert így tartósabb - bár az ujjaim bánták. A varrást maszkolószalaggal takartam le.
  3. A  fiókokat méregettem és varrtam. A fogantyúk is varrva vannak szintén kartonból. Az egészet nyomtató papírral vontam be, technocollal ragasztottam. 
  4. A mosogatóba egy kocka műanyag tálat raktam, amit kívülről aluszalaggal vontam be, a csöpögtető magaslatai karton csíkok, a csaptelep is kartonból van, aluszalaggal vontam be. 
  5. Majd jöötek a gombok: egy kis drót segítségével forgathatók. 
Az árakat pontosan nem tudom, mert nekünk szinte minden volt itthon. A technokolból szerintem 2 db elég kb 600ft., nyomtató papírt lehet helyettesíteni akármilyen csomagoló papírral és akkor színesebb lesz az egész! Az aluszalagot mi légtechnikában dolgozó ismerősünktől szereztük be, de a neten is láttam eladót (ennek az ára sok, még nem tudom, mivel lehetne tartósan helyettesíteni) 1000-1500ft-tól lehet venni. 
 

Szerintem, akinek a kislánykája, vagy esetleg kisfia szeret, a konyhában sertepertélni az próbálja meg elkészíteni, szerintem nem bánja meg! 

Készítette: Földesi Szilvia olvasónk

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére