Jelenlegi hely

Használt bútort keresel? Rendesen rá lehet kattanni, de nem árt okosan csinálni!

Nem csupán megtakarítási szempontból előnyös, de szórakozásnak sem utolsó a használt bútorok utáni netes, bolhapiacos vagy éppen boltos vadászat. Rendesen rá lehet kattanni, de nem árt okosan csinálni! 

Néhány tipp, hogy valóban elégedett legyél mind a keresés folyamatával, mind a megálmodott bútordarabbal.

1. Mindig mérd le a helyet, ahová kinézted az adott bútort!

Hidd el, sok bosszúságtól megkímélheted magad! És nem csak azt kell kicentizni, hogy hová kerül, hanem azt is, hogy befér-e az ajtón, liftbe, át tudsz-e jutni vele a lépcsőfordulón.

2. Gondolj a szállításra!

Akár ingyenesen elhozható bútorokra is rá lehet bukkanni a neten vagy lomtalanításkor. Mindig mérlegeled, hogy valóban megéri-e elhozni, mert bizony a szállítása akár óriási kiadással járhat.

Ha pedig boltban, neten bukkantál rá álmaid bútorára, érdemes alaposan körülnézned, hogy az eladó kínál-e további lakberendezési tárgyakat, amikre szükséged van, mert akkor egy fuvarral több bútort is hazaszállíttathatsz.

3. Olvasd el az értékeléseket az eladóról!

Az eladó hitelessége és jó hírneve segíthet megbízható bútort vásárolni. Bármennyire tetszik is egy bútor, ha az azt kínáló neve mellett sok a negatív vélemény, mondj le róla!

4. Soha ne fizess előre!

Kivéve, ha már tudod, hogy megbízható eladó, mert van róla referenciád, vásároltál már korábban tőle.

Használj biztonságos online fizetésre szakosodott szolgáltatókat, mint például a PayPal, ahol lehetőséged van visszahívni a pénzt, ha valami problémamerülne fel.

5. Minden lényeges körülményt kérdezz meg!

Használt bútor vásárlása esetén különösen fontos meggyőződni arról, hogy a bútor minősége megfelelő és nincsenek rejtett problémák rajta (karcok, foltok, elszíneződések, repedések, szerkezeti sérülések).

Győződj meg a bútor további állapotáról:

  • Tudd meg, hogy élt-e háziállat a lakásban.
  • Informálódj, hogy dohányoztak-e a tulajdonosok. Ez különösen akkor fontos, ha nincs lehetőséged a helyszínen ellenőrizni ezt.
  • Kérdezz rá, hogy nem ázott-e be az a helyiség, ahol tárolták a bútort. Ez ugyanis penészesedéshez vezethet, amit nagyon nehéz lehet eltávolítani.

6. Próbáld ki!

Ha lehetőséged van kipróbálni, élj vele! Ülj rá, nyisd ki/zárd be a fiókokat, ajtókat! Ez segít megbizonyosodni arról, hogy minden jól működik.

7. Élj a garanciával és visszatérítési lehetőséggel!

Ha lehetséges, keressünk olyan helyet vagy eladót, ahol van garancia vagy visszatérítési lehetőség, ha valami probléma merül fel a bútorral kapcsolatban.

8. Ez növelheti az árat!

Ha lehetséges, kérdezd meg a bútor eladóját, hogy van-e eredeti dokumentációja vagy története a bútorról. Ez segíthet abban, hogy jobban megértsd a bútor múltját és mennyire volt gondozva.

Másrészt ez bizony árfelhajtó tényező is lehet. Ha már ár, ne csak az alacsony ár számítson a döntésednél, hanem az ár és az állapot közötti egyensúlyra is figyelj!. Lehet, hogy némi felárért jobb minőségű bútort találsz a piacon.

Hajrá, szuper bútorvadászatot kívánok Neked!

Dr. Regősné Oláh Zsanett

- Szegedimami -

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 74. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Hogyan ünnepeljük a Márton napot gyerekekkel?

Hogyan ünnepeljük a Márton napot gyerekekkel?

A Márton nap rengeteg, izgalmas, közös program lehetőséget ígér a családoknak. Összegyűjtöttük a legjobbakat, melyeket a kicsik is élvezni fognak. Vannak kimozdulósak és együtt, otthon kuckózósak egyaránt. Lássuk!
Ugrás az oldal tetejére