Jelenlegi hely

Használt bútort keresel? Rendesen rá lehet kattanni, de nem árt okosan csinálni!

Nem csupán megtakarítási szempontból előnyös, de szórakozásnak sem utolsó a használt bútorok utáni netes, bolhapiacos vagy éppen boltos vadászat. Rendesen rá lehet kattanni, de nem árt okosan csinálni! 

Néhány tipp, hogy valóban elégedett legyél mind a keresés folyamatával, mind a megálmodott bútordarabbal.

1. Mindig mérd le a helyet, ahová kinézted az adott bútort!

Hidd el, sok bosszúságtól megkímélheted magad! És nem csak azt kell kicentizni, hogy hová kerül, hanem azt is, hogy befér-e az ajtón, liftbe, át tudsz-e jutni vele a lépcsőfordulón.

2. Gondolj a szállításra!

Akár ingyenesen elhozható bútorokra is rá lehet bukkanni a neten vagy lomtalanításkor. Mindig mérlegeled, hogy valóban megéri-e elhozni, mert bizony a szállítása akár óriási kiadással járhat.

Ha pedig boltban, neten bukkantál rá álmaid bútorára, érdemes alaposan körülnézned, hogy az eladó kínál-e további lakberendezési tárgyakat, amikre szükséged van, mert akkor egy fuvarral több bútort is hazaszállíttathatsz.

3. Olvasd el az értékeléseket az eladóról!

Az eladó hitelessége és jó hírneve segíthet megbízható bútort vásárolni. Bármennyire tetszik is egy bútor, ha az azt kínáló neve mellett sok a negatív vélemény, mondj le róla!

4. Soha ne fizess előre!

Kivéve, ha már tudod, hogy megbízható eladó, mert van róla referenciád, vásároltál már korábban tőle.

Használj biztonságos online fizetésre szakosodott szolgáltatókat, mint például a PayPal, ahol lehetőséged van visszahívni a pénzt, ha valami problémamerülne fel.

5. Minden lényeges körülményt kérdezz meg!

Használt bútor vásárlása esetén különösen fontos meggyőződni arról, hogy a bútor minősége megfelelő és nincsenek rejtett problémák rajta (karcok, foltok, elszíneződések, repedések, szerkezeti sérülések).

Győződj meg a bútor további állapotáról:

  • Tudd meg, hogy élt-e háziállat a lakásban.
  • Informálódj, hogy dohányoztak-e a tulajdonosok. Ez különösen akkor fontos, ha nincs lehetőséged a helyszínen ellenőrizni ezt.
  • Kérdezz rá, hogy nem ázott-e be az a helyiség, ahol tárolták a bútort. Ez ugyanis penészesedéshez vezethet, amit nagyon nehéz lehet eltávolítani.

6. Próbáld ki!

Ha lehetőséged van kipróbálni, élj vele! Ülj rá, nyisd ki/zárd be a fiókokat, ajtókat! Ez segít megbizonyosodni arról, hogy minden jól működik.

7. Élj a garanciával és visszatérítési lehetőséggel!

Ha lehetséges, keressünk olyan helyet vagy eladót, ahol van garancia vagy visszatérítési lehetőség, ha valami probléma merül fel a bútorral kapcsolatban.

8. Ez növelheti az árat!

Ha lehetséges, kérdezd meg a bútor eladóját, hogy van-e eredeti dokumentációja vagy története a bútorról. Ez segíthet abban, hogy jobban megértsd a bútor múltját és mennyire volt gondozva.

Másrészt ez bizony árfelhajtó tényező is lehet. Ha már ár, ne csak az alacsony ár számítson a döntésednél, hanem az ár és az állapot közötti egyensúlyra is figyelj!. Lehet, hogy némi felárért jobb minőségű bútort találsz a piacon.

Hajrá, szuper bútorvadászatot kívánok Neked!

Dr. Regősné Oláh Zsanett

- Szegedimami -

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Széthagyja a játékait, ruháit, egyéb holmiját? Mindennapos problémának tűnik, hogy nekünk, szülőknek kell rendet tenni utána? Tapasztalat hogy gyermekünket a legnagyobb nehézségek árán – vagy még úgy sem – tudjuk rendre szoktatni. Tippek az életkornak megfelelő, helyes módszerek alkalmazásához.
Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Ugrás az oldal tetejére