Jelenlegi hely

Kicsi a bors: Omlós egyben sült hús zöldséges tócsnival gyorsan

Ennétek egy igazán omlós, szaftos egybesült karajt? Csináljátok meg!

Az epizód, melyben a gyermek nyers húst akar enni, és megdobja az anyját egy kaviccsal. Az epizód, melyben színre lép a rettegett robotgép, a Led Zeppelin, valamint egy gyermekrablás erejéig szeretett Anyósom, Nama, valamint drága barátaim, Jita és Nóji.

Ismerd meg a két főszakácsot! Katt ide az interjúhoz!


FB/Kicsi a bors

RECEPT

OMLÓS EGYBESÜLT KARAJ
1 kg karaj
10 szem aszalt szilva
5 gerezd fokhagyma
friss rozmaring
só, bors, kakukkfű
csilis-mézes fűszer
méz
olaj

A karajba irdalj kis bugyrokat, nyomd bele az aszalt szilvát, a fokhagymát és a rozmaringot. Fűszerezd. Pár percig pirítsd, hogy guszta kérge legyen. Tedd sütőtálba, önts alá vizet, vagy fehérbort, hogy ne száradjon ki. Én még le is takartam fóliával, amit az utolsó fél órára levettem. 90 percig süsd. Omlós, puha és szaftos lesz különleges ízekkel. Főleg, ha szilva chutneyt is öntesz mellé.

ZÖLDSÉGES TÓCSNI (egy tócsnihoz)
Egy marék reszelt zöldség (répa, krumpli, cukkini, bármi)
fokhagyma ízlés szerint
2 ek liszt (én kukorica és rozslisztet használtam)
tojás (ez ragasztja össze)
só, bors

A zöldségeket lereszeled, tojással, liszttel, fűszerekkel összekevered, kevés olajban kisütöd. Isteni külön is valami tejfölös mártogatóssal.

- Budapestimami -

Neked ajánljuk

Kicsi a bors: Almás-zöldséges csirke grilltorony

Kicsi a bors: Töltött cukkini hajók, gyors ebéd

Azoknak, akik épp egy totyogó mellett próbálnak ebédet főzni a hétvégére, és nem tudják eldönteni, hogy sírjanak, vagy nevessenek.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére