Jelenlegi hely

Bábosok, csepűrágók, óriásbábok, gólyalábasok... ingyenes bábszínházi fesztiválok júniusban

A legizgalmasabb dolgok még hátra vannak! Szervusztok, Pajtikák! előadásaiból vajon mi lesz még Debrecenben, Szombathelyen, Győrben és Szegeden?

Szervusztok, Pajtikák! elnevezésű országos eseménysorozat június végéig több városban várja a kicsiket és nagyokat hazai és nemzetközi bábművészek produkcióival.

A láncfesztivál keretében bemutatott produkciók nagy művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai báb- és utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások, alkotói projektek, amelyekkel a szervező – a Magyarországi Bábművészek Szövetsége – Kemény Henrik munkássága előtt kíván tisztelegni.

Debrecen – Vörössipkások Nemzetközi Találkozója

Június 17-én és 18-án több helyszínen, a Nagyerdei Kultúrparkban (a Vidámpark területén), a Sziget-kék Tematikus Játszóparkban, a Békás tó melletti játszótéren, valamint a II. János Pál Pápa téren is találkozhatunk a Vörössipkások Nemzetközi Találkozójára érkező bábosokkal Debrecenben.

Június 17-én (szombaton) az Átmentem projekt kötéltáncos performance-ával nyitják meg a találkozót. A Nagyerdei Kultúrparkban és a Sziget-kék játszóparkban óriásbábokkal, gólyalábasokkal, vásári kesztyűs bábjátékkal és bohócelőadással is találkozhatnak az oda látogatók.

Június 18-án óriásbábos felvonulással nyitják meg a napot, azt követően pedig minden helyszínen izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal készülnek a szervezők, ahol minden korosztály megtalálhatja majd az őt érdeklő produkciókat.

Szombathely – Csepűrágók világtalálkozója

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház huszonkilenc előadással és játékkal vár mindenkit: utcaszínházzal, vásári bábjátékkal, mesekoncerttel és számtalan egyéb programmal készülnek a Történelmi Témaparkban június 16-tól három napon át.

A tizenegy külföldi, egy határon túli és tizenhat hazai fellépő produkciója között a családi programok mellett kifejezetten felnőtteknek szóló előadásokkal és koncertekkel is készülnek.

A részletes program és további információk a Mesebolt Bábszínház oldalán találhatók!

Győr – Csepűrágók Világfesztiválja

A győri Vaskakas Bábszínház június 17-én szombaton egész napos programmal várja az érdeklődőket.

Az ingyenes szabadtéri programot a győri Bisinger sétányon rendezik meg: gólyalábasok, utcaszínházi és bábszínházi produkciók, valamint koncertek és interaktív játékok is várják a közönséget.

Az egyes társulatokról és produkcióikról részletes leírás található a Vaskakas Bábszínház oldalán ide kattintva!

Szeged – Maskarádé Napok

Június 24-én és 25-én rendezi Szegeden a Kövér Béla Bábszínház a Maskarádé Napokat, amely a városban a Szervusztok Pajtikák! harmadik eseménye lesz.

A színes programkínálatban a gyereknek szóló előadások mellett Sofie Krog – Diva 18+ címmel láthatjuk a szabadstílusú bábszínészet és bizarr költészet ötvözetét Jack-In-Box vígjátékba csomagolva a dán Sofie Krog Társulat előadásában.

További információk és a részletes program ide kattintva érhető el.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére