Jelenlegi hely

Játék: nyerd meg velünk Patak Gyöngyvér "Család a dombon" című folytatásos regényeit!

Szeretnél kikapcsolni és egy igazi, anyáknak szóló olvasmány élménnyel feldobni a nyarat? Gyere és játssz velünk! Nemrég megjelent a 2. rész!

Játékunk véget ért, nyertesünk Németh Mónika, akinek szívből gratulálunk!

Játsszatok velünk legközelebb is! :)

Patak Gyöngyvér; azaz Gyömbi (aki nem mellesleg a Kaposvárimami ex főszerkesztője és ötgyermekes anya) őszinte és humoros regényei már kaphatók az Álomgyár és a Libri könyvesboltokban, sőt a Bookline-on is. Az Imami pillekönnyű nyári játékában most mindkét könyvét meg is nyerheted! :)

Mutatjuk a regényeket!

Család a dombon 1.

Egy anyának is lehetnek nagy álmai. Ugye?!

A város egyik legrégebbi lakótelepén kilátástalan az élet - szó szerint és képletesen is -, főleg egy kisbabával, és Gyömbi úgy érzi, nem maradhatnak itt tovább. Nagy családra vágyik, hatalmas álmai vannak, és ehhez levegőre van szüksége. A szomszédos falu, ahova kis családjával elmenekül, békét és nyugalmat ígér, ám hamar kiderül, hogy ahol férfiak és gyerekek élnek - utóbbiból ráadásul egyre több -, ott minden van, csak béke és nyugalom nincs. S néha mintha itt is elfogyna a levegő... Zajlik az élet - kihívások, küzdelmek, szerelmek, barátságok, harcok és békekötések, tervek, álmok, mindennapi taposómalom, különleges kalandok, kínos helyzetek és hétköznapi csodák. Hogyan sikerül ebben az általános zűrzavarban az ember lányának végre megtalálnia az álmait, a vágyait, a boldogságot és önmagát? Egyáltalán, honnan lehet tudni, mi is a boldogság?

Az anyaság olyan, mint a hullámvasút: amikor beszállsz, még nem tudod, mi vár rád, tele van hullámvölgyekkel és hullámhegyekkel, adrenalinnövelő kanyarokkal, van, hogy fejre állsz, van, hogy rettegsz, mégis, összességében szuper jó érzés, és ha kiszállsz, vissza akarsz szállni egy újabb körre.

Patak Gyöngyvér regénye szórakoztatóan és szellemesen kíséri végig egy anya nem mindennapi kihívásait: a sikereket, a csalódásokat és az elhivatottságot. A történetet olvasva új nézőpontból láthatjuk saját életünket is, az aprónak tűnő varázsait, az elmélyülő kapcsolatokat és az élményekkel teli hétköznapokat.

EZ JÓ, SZERETNÉM MEGNYERNI A REGÉNYEKET!


Család a dombon 2.

Ami sok, az sok!

Úgy látszik, minden sínen van. Három csodás kisfiú, szerető férj, családi ház, barátok, kellemes munka és elegendő énidő. Már-már túl nagy a nyugalom! Mi kellhet még a boldogsághoz? Talán egy kislány... - ábrándozik Gyömbi, ám a sors tréfás kedvében van: a vágyott lányka helyett újra fiúbaba érkezik a családba. Ráadásul nem is egy, hanem egyszerre kettő!

Mert, valljuk be, ami sok, az sok(k)! Öt gyerek kifejezetten az.

A menetközben befogadott kölyökkutyáról és a megszaporodott cicákról nem is beszélve.

Ha eddig hullámvasút volt az élet, most trambulin lett - minden előzetes terv felborul, az élet a dombon a feje tetejére áll. Fel-le pattogni, bármily mókás, sokszor ijesztő, néha veszélyes, és nagyon fárasztó. Olykor sosem tapasztalt helyzetekbe, rémisztő magasságokba vagy mélységekbe kerülünk, forog velünk a világ, hogy azt sem tudjuk, hol áll a fejünk. Csak reménykedünk, hogy jó helyre érkezünk, és nem szakad át a védőháló, ha túl gyorsan zuhanunk.

Patak Gyöngyvér a Család a dombon folytatásában emeli a tétet. Még több kaland vár ránk, és megannyi érzelem ragad el minket az események sodrásában. Kihívások, kudarcok és katarzisok követik egymást. A nagy kérdés pedig az, hogyan lehet gyerekek mellett megőrizni az ép eszünk, valamint a testi és lelki egészségünk.

EZ JÓ, SZERETNÉM MEGNYERNI A REGÉNYEKET!


Ráadás: PIC-I történet

A Család a dombon című regény két része közötti eseményeket a PIC-i történet  című kisregényből ismerheted meg. A néhány éve a NOE szépirodalmi díját elnyert történet átdolgozott kiadását most ingyenesen letöltheted "Gyömbi" honlapjáról!

KÉREM A PIC-I TÖRTÉNETET


Patak Gyöngyvér, író, szerkesztő, angol-testnevelés szakos tanár, öt fiúgyermek édesanyja. 

A “Család a dombon” az első regénye. 

Gyöngyvér gimnáziumi tanárként kezdett dolgozni, jelenleg is tanít. A gyermekeivel otthon töltött évei alatt fordult komolyabban kedvenc hobbija, az írás felé. Először bloggerként lettek népszerűek humoros, egyedi hangvételű, anyasággal kapcsolatos írásai, csakúgy, mint a saját sokgyerekes életükbe betekintést engedő posztjai. 

Több mint tíz évig volt alapító szerkesztő-cikkírója az Imami online családi magazinnak. A magazinhoz kapcsolódóan a helyi családok és anyák támogatása céljából civil egyesületet hoztak létre, melyben elsősorban anyáknak szóló tematikus rendezvényeket, előadásokat, családi programokat szerveznek, egy-egy, sokakat érintő problémakörben.  

Harmadik gyermeke születésekor jelent meg első könyve, a maga nemében rendhagyó szoptatási tanácsadó, “Szoptass ügyesen!” címmel, mely azóta sok ezer újszülöttes kismamának segített boldogulni az első hetekben.

Koraszülöttes szülők számára írt “PIC-i történet” című könyvével szépirodalmi díjat nyert. Nem csak a koraszülöttes szülők számára nyújt bátorítást, útmutatást a nehéz helyzetekben, hanem minden, gyermeket nevelő szülőt megérint.

A Család a dombon Gyöngyvér első regénye. “Útkereső” történet, sok érzelemmel, mély lelki tartalommal, melynek ívét az anya belső útja adja, mégis, ha megfilmesítenék, könnyed, könnyezve nevetős romantikus vígjáték lenne. A karakterek sokasága, a gyorsan pörgő események, a vicces-kínos szituációk igazi felhőtlen szórakozást kínálnak. 

A legtöbb anya által megélt helyzetekben magunkra ismerhetünk, és ismét rájövünk, nem vagyunk egyedül. 

EZ JÓ, SZERETNÉM MEGNYERNI A REGÉNYEKET!

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére