Jelenlegi hely

Kivonják a forgalomból a Vigantol cseppeket - figyelj a gyártási számokra

A Vigantol 20000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek (OGYI-T-01608) "19KQ042" számú gyártási tételét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségtudományi Intézet a forgalomból kivonta! A Vigantolt általában kisgyermekeknek adjuk, D-vitamin hiány pótlására, kezelésére.

A szavatossági idő felett találjátok a gyártási számot, és erre a számra figyeljetek: (OGYI-T-01608) "19KQ042".

Feltehetően a hatóanyagmennyiségben van eltérés, veszélyt nem jelent a páciensekre nézve, de érdemes átnézni a házipatikánkat, hogy van-e ebből a gyártási tételből.

A rendelkezésre álló adatok alapján, Magyarországon egy olyan tétel került forgalomba, amely esetén felmerül a minőségi hiba lehetősége, ezért az Ügyfél elővigyázatossági okokból az érintett tétel forgalomból történő visszahívását kezdeményezte. Ha van otthon, akkor a patikába vigyük vissza! És cseréljük le egy másik gyártási számra, hiszen nem a Vigantol 20000 NE/ml cseppel van a gond, csak a fent említett gyártási sorozattal.

Határozatot itt találjátok!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan munka napját áprilisban ünnepeljük, persze ez egy olyan ünnep, amit általában elfelejtünk, vagy inkább nem is tudunk róla. De mi is az a láthatatlan munka? Ha nagyon röviden akarnám megfogalmazni, akkor mindaz a munka, amiért nem jár fizetés, sőt, gyakran köszönet sem.
Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Két cuki nyuszit hoztunk a húsvéti asztal díszítéséhez.
Fűszernövények tavasztól őszig

Fűszernövények tavasztól őszig

A fűszernövények használata a konyhában reneszánszát éli. Régen – és sok helyen ma is – megtalálhatók a kiskertekben vagy cserepekben az erkélyeken, teraszokon.
Ugrás az oldal tetejére