Jelenlegi hely

A június színe: a lila - Levendulás programok országszerte

Gyönyörködtél már gyönyörű levendulamező látványában? Készítettél levendula koszorút? És levendulaszörpöt? Összegyűjtöttünk 15 helyszínt, ahol idén ezt mind megteheted. Levendulaszüret, levendulás fotózás, koncertek, workshopok... Válogass kedvedre! 

 

Levendulaszüret 2019

1. Szent Balázs-hegyi Levendulás
Balatoncsicsó

(Veszprém megye)

Szedd magad 7végék 2019. június 16-tól július 1-ig
Három hétvégén keresztül vár benneteket a Szent Balázs-hegyi Levendulás, egy kőhajításra a víztől, hogy telepakoljátok a kosaraitokat levendulával, gyönyörködjetek a kilátásban, és megkóstoljátok a frissítően izgalmas levendulás fröccsöt, amit a szomszédos Gergely borházzal közösen kevernek majd nektek!

Mikor?
Június 16-18., 9.00 - 19.00
Június 23-25., 9.00 - 19.00
Június 30- július 1-2. ,9.00 - 19.00
Bővebb info ››

Megközelítés
Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyva, az első bal kanyar előtt kell letérni a főútról, amit "Levendulás" zászló is jelöl. Onnantól csak követni kell az irányító táblákat!


2. Kincsek-völgye levendulaszüret
Bálványos
(Somogy megye)

Pihenés, kirándulás, és sok-sok levendula, amit ti magatok szüretelhettek. Metszőollót vigyetek. Kézműves termékek, házi finomságok is várnak rátok.

Mikor?
Június 15., 10.00 - 18.00
Június 16., 10.00 - 18.00
Bővebb infó ››

Megközelítés
A Balatontól délre, Külső-Somogy bájos lankái között fekszik a Kincsek Völgye, ahol minden évben nagy siker a levendulaszüret.


3. Dörgicsei Levendulanapok
Dörgicse
(​Veszprém megye)

Idén két szombaton lesznek levendulanapok a Dörgicsei Majorban.

Mikor?
Június 15., 10.00 - 19.30
Június 22., 10.00 - 19.30
Bővebb infó ››

Megközelítés
Balaton-felvidéken, Tihany után pár kilométerre, Felsődörgicsén az ikerrom mögött terül el levendula ültetvényünk, ahonnan gyönyörű rálátás van a Balatonra és a környező dombokra.

4. Levendulaünnep Bergendóciában
Dóc
(Csongrád megye)

5500 tő illatozó levendula, családias hangulat, levendulaszüret, levendulalángos, és sok értékes programmal! Mesés lesz! Este pedig nem maradhat el a hagyományos Szt. Iván éji tűzugrás sem!

Mikor?
Június 23., 9.00 - 20.00
Bővebb infó ››

Megközelítés
Dóc egy takaros település Ópusztaszer mellett. A Bergendóc szövetkezet itt végez közösségépítést, kertművelést.


5. Győrsági Levendulanapok​
Győrság

(Győr-Moson-Sopron megye)

Két hétvégén, két győrsági helyszínen - a FinomSág és a Sági Levendula birtokán - sok-sok programmal, vásárral, termékkóstolóval, levendulaszedési lehetőséggel, madárcsicsergéssel, jókedvvel, na és persze fantasztikus látvánnyal, levendulaillattal, szeretettel várnak Mindenkit!

Mikor?
Június 8-10., 9.00 - 18.00 
Június 15-16., 9.00 - 18.00 
Bővebb infó ››

Megközelítés

Győrtől 17 km-re délkeletre az első település. Közvetlenül a Sági Levendula ültetvényénél csak korlátozott számban lehet megállni, de onnan kb. 300 méter távolságra az Akác utcában parkolási lehetőség várja a fesztiválra érkezőket, amelyet táblával jeleznek. A környék túraútvonalakkal van tele, csodaszép panorámával, így ha valaki kedvet kapna nagyobb sétához, erre is van lehetősége. Akár Pannonhalmára is át lehet sétálni, biciklizni, autózni, ahol szintén mesés programokkal találkozhattok.


6. Pannonhalma Provence – Levendula Ünnep
Pannonhalma

(Győr-Moson-Sopron megye)

Panorámás, családias hangulatban vár a pannonhalmi levendula ültetvény,ahol szezonálisan lehetőség nyílik levendulát szedni, egész évben kézműves ajándéktárgyakat vásárolni és a gyerekeknek a kerti játszóteren játszani.

Mikor?
Június 22-23., 9.00 - 18.00  
Bővebb infó ››

Megközelítés

9090 Pannonhalma, Doktor Szombathelyi Károly utca 6.


7. Szomódi Levendulaünnep
Szomód

(Komárom-Esztergom megye)

Koncertek, előadások, értékes nyeremények és minden, ami levendula. Belépő 1500 Ft, amellyel hazavihettek 100 ml levendulavizet és egy levendulacsokrot.

Mikor?
Június 8., 8.00 - 19.30  
Bővebb infó ››

Megközelítés

Szomódról Dunaszentmiklós irányába a községtáblát elhagyva 800 m követően blra, majd követve az információs táblákat 1,9 km. Szomód Tompa M. u. végén egyenesen ki a faluból 1 km. Óvatosan az autóval, az út köves, földút!

8. XV. Tihanyi Levendula Fesztivál
Tihany
(Veszprém megye)

Aki szereti a levendulát, annak Tihany egy kihagyhatatlan helyszín. Itt aztán tényleg minden a levenduláról szól júniusban. Szemet, orrot, kedvet felvidító.

Mikor?
Szedd Magad: június 14-21.
Levendula fesztivál: június 21-23.  .
Bővebb infó ››

Megközelítés

Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó). A levendulás közelében a személygépkocsik számára ingyenes a parkolás.


9. II. Szecsői Levendula Szüret
Tápiószecső

(Pest megye)

Mikor?
Június 30., 10.00 - 16.00
Bővebb infó ››

Megközelítés

Pest megye,  Budapesttől 27 km-re, a Lázók birtokon.


10. V. Mórahalmi levendulaünnep
Mórahalom

(Csongrád megye)

Levendulák ihlette ízek, illatok, aromák. Kézműves játszóház, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a fiatalabbak és idősebbek. Előadás a levendula gyógyhatásairól és kozmetikai felhasználási lehetőségeiről. Levendulabuzogány készítése, levendulaszüret.

Mikor?
Június 8-9., 10.00 - 16.00
Bővebb infó ››

Megközelítés

Aradi Tanya és Élménybirtok, VII. körzet 144., Mórahalom. Autóval Szegedről a régi 5-ös úton Röszke irányába, majd a körforgalomnál Mórahalom felé kell fordulni, 4,5 km után jobbról a Bivalyrezervátum utáni buszmegállónál van parkolási lehetőség, innen a lebetonozott bicikliúton kb. 800 méteres kényelmes séta után jobbról már látható az ültetvény.


11. Levendulás forgatag – családi nap a levendula bűvöletében
Inárcs
(Pest megye)

Június 30-án egész napos családi forgatag ingyenes gyerekprogramokkal, koncerttel, levendula sütizdével és jobbnál jobb levendulés műhelyfoglalkozásokkal. És emellett egész nyáron levendulás workshopok, foglalkozások a KalLavenderben, ahol a nyugalom terem. Levendulás fotózás, illóolaj készítés, buzogány készítés, kerámia festés, gyertyaöntés, nemezelés, teaműhely...

Mikor?
Június 30., 10.00 - 20.00
Bővebb infó ››

Megközelítés

A Levendula Inárcson található, 2365 Inárcs, Levendula Major 1-5.


12. Lópofa csárda – Levendulaszüret
Kiskunmajsa

(Bács-Kiskun megye)

Szabó Gyuri bácsival, a Bükki füvesemberrel, Berecz András mesemondóval.

Mikor?
Június 21-23.
Bővebb infó ››


13. II. Levendula “Szedd Magad”
Lesenceistvánd

(Veszprém megye)

Mikor?
Június 8-tól, 9:00-18:00
Bővebb infó ››

Megközelítés

Lesenceistvánd szőlőhegy, Mária kápolna alatt, a faluba levezető (vagy a faluból felvezető, attól függ honnan érkezel) aszfaltos út mentén bekerített terület. Ki lesz táblázva! Tehát végig aszfaltos út vezet fel hozzánk, ami nem túl széles, ezért figyeljünk egymásra, a szemből érkezőre! A parkolás a Levendula Birtokkal határos aszfaltos út szemközti oldalán, kijelölt helyen történik.


14. III. "Szedd magad!" levendulaszüret a desedai Levendulakertben
Deseda
(Somogy megye)

A levendulaszüretelés mellett idén is különleges finomságokkal, pl. levendulás méz, és hűs, levendulás frissítővel készülünk, valamint a Levendulakert „gyümölcseiből” – olaj, víz, szörp válogathattok a sátrakban.  A szüretre vigyetek magatokkal metszőollót, vagy ollót, a virágot tépni nem lehet, mert megsérülhetnek a bokrok. 

Mikor?
Június 15, 10:00-18:00
Bővebb infó ››

Megközelítés

Levendulásunk a Deseda toponári oldalán, a Vár-lak birtokon található. Link a térképhez: https://goo.gl/maps/z5Jeui3S3Bo Lufik fogják idén is jelezni, hogy merre haladjatok a tóparton. Parkolni a tóparton csak a kiépített parkolókban tudtok. Onnan viszont kényelmes séta vezet fel a levendulaföldre.


15. Levendulaszüret Kőröshegyen
Kőröshegy
(Somogy megye)

Június 1-jén indul a lila szezon Kőröshegyen is. Közel 7 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj. A leghosszabb levendulaszüret ideje alatt, egész júniusban és júliusban sok szeretettel várnak – kutyával együtt - minden levendulaimádót, felfedezőt, nyaralót, túrázót, és azokat, akik saját kézzel aratott balatoni levendulával díszítenék otthonukat!

Mikor?
Június 1-től július 21-ig, 9:00-18:00
Bővebb infó ››

Megközelítés

A gazdaság Kőröshegyen található, mindössze 2 kilométerre a Balatontól! (Balatonföldvár~2 km, Szántód rév~6 km, Siófok~25 km, Budapest~125 km)


+1 . Csókasori Tanya Oázis
Helvécia - Kecskemét
(Bács-Kiskun megye)

Mikor?
2019.június 16-23-ig, 10.00-18.00 óráig bejelentkezéssel.

Ha június, akkor levendula virágzás! "Szedd magad" akción egy tasak vásárlásával annyi levendula vihető haza, amennyi belefér.
Bővebb infó ››

Megközelítés

Csókasori Tanya Oázis, Helvécia, Csóka sor 19. (Kecskemét~5 km)


 

Szóval a levendula egy csoda növény, hagyd hogy a kíváncsiságod a levendulamezőkre vezessen!

Ha látsz egy jó levendulás programot írj nekünk a budapest@imami.hu-ra!

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére