Jelenlegi hely

Ha varrni tudsz, több legyet is üthetsz egy csapásra!

A varrás egy olyan különleges alkotótevékenység, mely során fel tudod használni a nagyi által gyűjtött anyagokat, cérnákat, cipzárakat, fonalakat, holmikat, ferdepántokat, gombokat is, vagy az elszakadt farmerjaidat, egyéb textileket.

 

Át tudsz alakítani egy-egy nem megfelelő méretű vagy formájú ruhát, kiegészítőt és új életre tudod kelteni azt.

De meg tudod hosszabbítani például a gyermeked ruháinak élettartamát, akár toldással, vagy bővítéssel, szűkítéssel. Az eredmény még jobb lesz, mint újkorában!

Mivel az anyag, amit vásárolsz egy új ruha, vagy kiegészítő varrásához jó minőségű és tetszetős mintájú lesz, valamint az általad kívánt méretre készíted el: fast fashion és egyéb silány minőségű tömegcikkből kevesebbet fogsz vásárolni.

Emiatt kevesebbet is tudnak majd legközelebb eladni belőle, hiszen minden vásárlással egy hasonló, új termék születéséhez adod a hívógombot.

Hiába veszel a turiból ruházatot  a multik helyett, sajnos ez nem igazi környezetbarát megoldás. Hiszen ezek a láncok szintén a fast fashion készleten maradt termékeiből állnak, csak át vannak csoportosítva és általában külföldről áramlanak be hozzánk. Ami pedig rajtuk marad, visszaáramlik oda, ahol készültek, sok-sok kilométert utazva.

Az igazi megoldás: ha kevesebb, de jó minőségű öltözékkel pakolod meg a gardróbodat, sok mindenhez és legfőképpen hozzád passzoló darabokból összeállítva, amiket akár te is megalkothatsz magadnak.

A varrásban csak akkor leszel hatékony, ha nem hagyod ki a varrógéped megismerését, és az alapvető technikák, szakmai fogások elsajátítását.

Mert így lesz a leghamarabb sikerélményed, és bosszankodás nélkül kapcsolódhatsz ki a hétköznapi rutinból, akár munka, vagy kisgyerek mellől.

A gyermekeink számára is fontos ez a - régen még általános iskolában a tanterv részeként tanított - alkotótevékenység, hiszen a kreativitás az élet minden területén hasznosítható.

Fejleszti a kitartást és az önértékelést, a kütyüzéssel szemben a kézimunkázás, kreatív tevékenységek, köztük a  kézi és gépi varrás nagyon hasznosak a gyerekek számára!

Drávainé Németh Eszter
a Csipetkék Varrósuli oktatója
- Pécsimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Ugrás az oldal tetejére