Jelenlegi hely

Ha varrni tudsz, több legyet is üthetsz egy csapásra!

A varrás egy olyan különleges alkotótevékenység, mely során fel tudod használni a nagyi által gyűjtött anyagokat, cérnákat, cipzárakat, fonalakat, holmikat, ferdepántokat, gombokat is, vagy az elszakadt farmerjaidat, egyéb textileket.

 

Át tudsz alakítani egy-egy nem megfelelő méretű vagy formájú ruhát, kiegészítőt és új életre tudod kelteni azt.

De meg tudod hosszabbítani például a gyermeked ruháinak élettartamát, akár toldással, vagy bővítéssel, szűkítéssel. Az eredmény még jobb lesz, mint újkorában!

Mivel az anyag, amit vásárolsz egy új ruha, vagy kiegészítő varrásához jó minőségű és tetszetős mintájú lesz, valamint az általad kívánt méretre készíted el: fast fashion és egyéb silány minőségű tömegcikkből kevesebbet fogsz vásárolni.

Emiatt kevesebbet is tudnak majd legközelebb eladni belőle, hiszen minden vásárlással egy hasonló, új termék születéséhez adod a hívógombot.

Hiába veszel a turiból ruházatot  a multik helyett, sajnos ez nem igazi környezetbarát megoldás. Hiszen ezek a láncok szintén a fast fashion készleten maradt termékeiből állnak, csak át vannak csoportosítva és általában külföldről áramlanak be hozzánk. Ami pedig rajtuk marad, visszaáramlik oda, ahol készültek, sok-sok kilométert utazva.

Az igazi megoldás: ha kevesebb, de jó minőségű öltözékkel pakolod meg a gardróbodat, sok mindenhez és legfőképpen hozzád passzoló darabokból összeállítva, amiket akár te is megalkothatsz magadnak.

A varrásban csak akkor leszel hatékony, ha nem hagyod ki a varrógéped megismerését, és az alapvető technikák, szakmai fogások elsajátítását.

Mert így lesz a leghamarabb sikerélményed, és bosszankodás nélkül kapcsolódhatsz ki a hétköznapi rutinból, akár munka, vagy kisgyerek mellől.

A gyermekeink számára is fontos ez a - régen még általános iskolában a tanterv részeként tanított - alkotótevékenység, hiszen a kreativitás az élet minden területén hasznosítható.

Fejleszti a kitartást és az önértékelést, a kütyüzéssel szemben a kézimunkázás, kreatív tevékenységek, köztük a  kézi és gépi varrás nagyon hasznosak a gyerekek számára!

Drávainé Németh Eszter
a Csipetkék Varrósuli oktatója
- Pécsimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére